Prijsuitreiking

Bakelandtloopcriterium wordt vernieuwd met eerste Vlamloop van de brandweer


Vrijdagavond was het een echt hoogfeest voor de sporters in de Poelkapelse Poelkring. Daar werden de prijzen van het Bakelandtloopcriterium uitgedeeld. Alle eerste acht van iedere reeks werden beloond met een mooie prijs. Daarnaast was er ook een tombola met fraaie prijzen.

Op de foto zien we het podium van de Dames 1: 1. Lies Deruddere Wevelgem, 2. Ilse Baert Menen en 3. Evi Borry Moorslede. Dames 2: 1. Sabien Vermander Roeselare, 2. Sophie Deconinck Reningelst (was afwezig) en 3. Els Haghedooren Langemark. Dames 3: 1. Krista Noyez Oostnieuwkerke, 2. Lutgart Van Insberghe Watou en 3. Saskia Van Oplynes Ieper, verder zien we nog voorzitter Didier Verstraete, medeorganisator Ignace Gruwier, bestuursleden van de organiserende deelgemeenten en sponsors.

150 personen tafelden en velen van hen mochten het podium op om hun beloning. Het totale budget van alle wedstrijden van het Bakelandtloopcriterium en de prijsuitreiking bedraagt een kleine 30.000 euro.
"Ondanks de werken in de dorpskern vonden de organisatoren van de Milcobel Run en de Kerstcorrida de juiste formule en parcours om hun wedstrijden toch op de kaart te zetten. Hoe het allemaal begon? In 2008 kwam de vraag van enkele organisatoren om in iedere deelgemeente een loopwedstrijd met toertjes rond de kerktoren te organiseren. Na een brainstorming met 'De Guynemerloop' en 'De Kerstcorrida' werd in 2009 het 'Bakelandtloopcriterium' gekerstend. De twee voornoemde clubs met de 'Metje Zitteloop' en de 'Trimardloop' werden het stratenlopenkwartet. Anno 2010 wipte 'Toontjesloop St. Juliaan' mee op de wagen en in 2012 draaide ook 'Milcobel Run' mee. De samenwerking verliep gesmeerd en vlekkeloos. Via een stuurgroep werd alles schitterend voorbereid en bij iedere wedstrijd helpt de ene de andere onder het commando van Didier Verstraete, Evie Beyers en Ignace Gruwier. Nu we in het jaar van de olympische spelen zijn wens ik dat iedereen loopt met de Olympische gedachte Deelnemen is belangrijker dan winnen", besluit schepen Johan Vanysacker.
"Voor de tweede maal op rij passen we de formule toe van wie aan alle zes de edities deelneemt gratis mag tafelen. Nu grepen 61 sporters deze kans", opende voorzitter Didier Verstraete. "Ons model oogst nog altijd succes met meer dan 1.000 deelnemers. Bij de jeugd ervaren we wat minder interesse en er is globaal ook een lichte neerwaartse trend. Het sterker wordend deelnemersveld schrikt waarschijnlijk de gelegenheidsloper een beetje af en daarnaast is er het groeiende aantal competities met 'Trial', 'Stadslopen' en 'Massa evenementen'."

Op de foto zien we het podium van de heren bij de Juniores: 1. Robbe Seys Poelkapelle, 2. Jens Desmyter Poelkapelle en 3. Jelle Vandenbroucke Moorsele. Seniores: 1. Kevin Brysbaert Westvleteren, 2. Joris Moeyaert Langemark en 3. Maxim Kerremans Oostnieuwkerke. Heren veteranen 1: 1. Tom Willemyns Madonna, 2. Christoph Fieuw Poelkapelle en 3. Christ Vandenbroucke (was afwezig). Heren Veteranen 2: 1. Didier Verstraete Langemark, 2. Henk Guillemyn Roeselare en 3. Henk Decoene Poperinge. Heren Veteranen 3: 1. Luc Decaestecker Oostende, 2. Luc Reynaert Zonnebeke en 3. Dirk Cottignies Marke. Verder zien we nog voorzitter Didier Verstraete, medeorganisator Ignace Gruwier, bestuursleden van de organiserende deelgemeenten en sponsors. 

"Onze volgende editie krijgt een gedaantewisseling met het wegvallen van de 'Metje Zitteloop' die voor hun kermis een andere activiteit op de rails zetten. We danken hen niettemin voor de altijd positieve samenwerking en wensen hen het beste toe. We zochten en vonden een vervanger bij de 'Brandweer-vriendenkring' van Langemark die de zesde plaats zullen invullen. Als de 'vroege vogels' van ons criterium organiseren zij hun '1ste Vlamloop' op zaterdag 2 mei. Dan volgen op vrijdag 10 juli de 11de Toontjesloop, zondag 6 september de 49ste Guynemerloop, zaterdag 3 oktober de 12de Trimardloop, zaterdag 28 november de 9de Milcobelrun en als afsluiter op zondag 13 december de 20ste Kerstcorrida. We proberen het inschrijvingsgeld sociaal te houden met 7 euro vooraf en 9 euro de dag zelf. Het puntensysteem blijft hetzelfde als vorig jaar. Voor de eerste acht van iedere reeks is er een prijzenpot van 1.360 euro voorzien. Wij danken de deelnemers, het gemeentebestuur, sponsors, signaalgevers en alle medewerkers, want zonder hen is er geen Bakelandtloopcriterium", besluit voorzitter Didier Verstraete.
Na een schitterend verzorgd etentje tekende Ysco Directeur Ignace Gruwier voor de proclamatie en de verdeling van de reuze prijzenpot en tombola.